Scheidingsinformatie - Bezit en schulden

Verdelingslijst

Voordat u gaat scheiden is het verstandig om een lijst op te maken van alle bezittingen en schulden. U kunt daarbij de waardes vermelden en aangeven wie de bezitting verkrijgt of de schuld op zich neemt.


Huwelijkse voorwaarden

Voordat u overgaat tot de verdeling is het van belang om te weten of u onder huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen getrouwd bent. Wanneer u onder huwelijkse voorwaarden getrouwd bent dan bepalen deze geschreven documenten hoe er verdeeld moet worden. De tekst van de huwelijkse voorwaarden is vaak juridisch opgesteld en voor verschillende uitleg vatbaar. Het is daarom aan te raden om deze te laten controleren


Gemeenschap van goederen

Wanneer u niets geregeld hebt, dan bent u volgens de Nederlandse wet automatisch in gemeenschap van goederen getrouwd. Dit betekent dat al uw bezittingen en schulden gezamenlijk gedeeld moeten worden, tenzij het bijvoorbeeld om een erfenis gaat die expliciet door de erflater buiten de gemeenschap is gelaten.


Wat te verdelen?

U moet onder andere de woning, inboedel, vervoersmiddelen, saldo op bankrekening, (levens)verzekeringen, schulden en meer.


Contracten

Door het verdelen zullen er verschillende contracten beŽindigd moet worden en tegelijkertijd moeten er ook veel nieuwe contracten en abonnementen afgesloten worden.


Eigen bedrijf

De waarde van een bedrijf in bijvoorbeeld aandelen dient ook verdeeld te worden, wanneer hier geen andere afspraken in de huwelijkse voorwaarden zijn gemaakt.

Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Barendrecht, Breda, Capelle Aan Den Ijssel, De Bilt, De Meern, Delft, Den Haag, Den Helder, Deventer, Diemen, Doetinchem, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Geleen, Groningen, Haarlem, Heerhugowaard, Heerlen, Hengelo, Hilversum, Hoofddorp, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Pijnacker, Rotterdam, s Hertogenbosch, Schiedam, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Voorburg, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie