Scheidingsinformatie - Pensioen

Ouderdomspensioen

In de wet is geregeld dat partners, die in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, automatisch recht op de helft van het ouderdomspensioen hebben dat door de andere partner is opgebouwd. Hiervan kan afgeweken worden in een echtscheidingsconvenant, zodat beide partijen hun eigen opgebouwde pensioen voor zichzelf behouden.

Nabestaandenpensioen

Voor nabestaandenpensioen of partnerpensioen zijn de regels van de pensioenuitvoerder bepalend voor de vraag wie er recht op heeft na de echtscheiding. U kunt bij uw pensioenuitvoerder(s) informeren over hoe zij omgaan met het nabestaandenpensioen in geval van echtscheiding.

Informeren pensioenuitvoerder

U dient de pensioenuitvoerder binnen 2 jaar na de echtscheiding van de echtscheiding inclusief pensioenafspraken op de hoogte te brengen. 

 

 

 

 

 

 

 

Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Barendrecht, Breda, Capelle Aan Den Ijssel, De Bilt, De Meern, Delft, Den Haag, Den Helder, Deventer, Diemen, Doetinchem, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Geleen, Groningen, Haarlem, Heerhugowaard, Heerlen, Hengelo, Hilversum, Hoofddorp, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Pijnacker, Rotterdam, s Hertogenbosch, Schiedam, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Voorburg, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie