Scheidingspapieren - Alimentatie - Alimentatieberekening - Kinderalimentatie

Voorrang kinderalimentatie

Tegenwoordig gaat kinderalimentatie vr partneralimentatie. Om de kinderalimentatie te bepalen, wordt eerst de behoefte van het kind bepaald en dan wordt er gekeken naar de draagkracht van de beide ouders.

Verplicht betalen?

Beide ouders zijn wettelijk verplicht om hun kinderen te onderhouden tot zij 21 jaar zijn. De ouder bij wie de kinderen niet wonen zal dan alimentatie aan de andere ouder moeten betalen, zolang de kinderen nog geen 18 jaar zijn.

Alimentatie en omgang

Wanneer er geen omgang is, om welke reden dan ook, blijft de alimentatieverplichting toch bestaan.

18 tot 21 jaar

Wanneer de kinderen 18 jaar zijn, hebben zij een zelfstandig recht op alimentatie van de alimentatieplichtige. Wanneer een kind zelf een goed betaalde baan heeft, dan kan dat een reden zijn om de alimentatie te verlagen. Dit kunnen het kind en de ouder zelf afspreken of de rechter kan hierover een uitspraak doen.

 

Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Barendrecht, Breda, Capelle Aan Den Ijssel, De Bilt, De Meern, Delft, Den Haag, Den Helder, Deventer, Diemen, Doetinchem, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Geleen, Groningen, Haarlem, Heerhugowaard, Heerlen, Hengelo, Hilversum, Hoofddorp, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Pijnacker, Rotterdam, s Hertogenbosch, Schiedam, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Voorburg, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie