Scheidingsinformatie - Scheidingsmediation

Wanneer u uw scheiding samen, zorgvuldig en in goed overleg met de begeleiding van een deskundige mediator wilt regelen kiest u voor scheidingsmediation.

 

1. Wanneer scheidingsmediation?

2. Wat doet de scheidingsmediator?

3. Voordelen scheidingsmediation

4. Gemiddelde duur scheidingsmediation

 

 

 

1. Wanneer scheidingsmediation?

De periode van een scheiding is niet alleen een emotionele achtbaan, maar in de chaos van de scheiding moet er op praktisch en financieel gebied flink wat geregeld worden. Helaas is het maken van de nieuwe start in uw leven dan ook geen kwestie van een druk op de knop. De scheiding is tenslotte veel meer dan een uitspraak van de rechter of het gezamenlijke huis verlaten.

Wanneer het nodig is dat er werkbare, haalbare en juridisch verantwoorde afspraken gemaakt worden over bijvoorbeeld een onverkoopbare koopwoning of een ouderschapsplan, is mediation de aangewezen manier om uw scheiding te regelen.

Terug naar boven 

 

 

2. Wat doet de scheidingsmediator?

De mediator leidt u door het scheidingsproces heen en zorgt voor een eerlijke scheiding. Ook op de momenten, dat er een meningsverschil is of dat er sprake is van een juridisch of financieel ingewikkeld vraagstuk, zorgt de mediator voor evenwicht & overzicht. Dit alles zodat de scheiding zo soepel en snel mogelijk verloopt.

Terug naar boven 

 

 

3. Voordelen scheidingsmediation

 • goed voor de toekomstrelatie

 • zorgvuldig maatwerk

 • in het belang van de kinderen

 • voordelig

 • persoonlijke aandacht

 • financieel in- & overzicht krijgen**


   ** een alimentatieberekening is onderdeel van de scheidingsmediation

   Terug naar boven 

    

    

   4. Gemiddelde duur scheidingsmediation

   Wanneer er afspraken gemaakt moeten worden over minderjarige kinderen, een koopwoning, alimentatie en opgebouwd pensioen en de verdeling van bezittingen en schulden, zal er voor de gemiddelde echtscheiding tussen de 10 15 uur bijstand van een specialist nodig zijn.

   De scheiding zal gemiddeld na ongeveer 3 maanden zijn afgerond.

   Terug naar boven 

    

    

  • Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Barendrecht, Breda, Capelle Aan Den Ijssel, De Bilt, De Meern, Delft, Den Haag, Den Helder, Deventer, Diemen, Doetinchem, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Geleen, Groningen, Haarlem, Heerhugowaard, Heerlen, Hengelo, Hilversum, Hoofddorp, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Pijnacker, Rotterdam, s Hertogenbosch, Schiedam, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Voorburg, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

   Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie