Over de scheidingsadvocaat

de echtscheidingsadvocaat
De scheidingsadvocaat is de juridische professional, die de echtscheiding bij de rechtbank kan aanvragen.

Kenmerken scheidingsadvocaat

  • specialist in het voeren van discussies bij de rechtbank
  • kennis van de wet & rechtspraak
  • kennis van juridische documenten (huwelijkse voorwaarden, samenlevingsovereenkomst)
  • stelt scheidingspapieren op (echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan)

Misverstanden

Kosten

“Een advocaat is onbetaalbaar”. Een advocaat is niet goedkoop, maar niet gek veel duurder dan een mediator. Bovendien zijn de kosten voor de advocaat laag wanneer er recht is op een subsidie van de overheid.

Weet alles

“De advocaat weet alles”. Een advocaat weet veel, maar zeker niet alles. Gelukkig is een advocaat wel goed in het uitzoeken en beantwoorden van juridische vragen.

Is er altijd voor mij

“Mijn advocaat is 24/7 beschikbaar”. Een advocaat is eerder niet dan wel bereikbaar. Een advocatenpraktijk is erg druk en er zijn veel besprekingen en rechtszaken. Gelukkig is de secretaresse van een goede praktijk wel altijd te bereiken voor contact.

Kieswijzer scheidingsspecialist

Twijfel je tussen het inschakelen van een advocaat of mediator? Ga naar de kieswijzer scheidingsspecialist om je keuze makkelijker te maken.

Veel gestelde vragen

Wat is een scheidingsadvocaat?

Een advocaat is een jurist, die de studie rechten aan een universiteit heeft afgerond. Na de rechtenstudie is een 3 jarige opleiding tot advocaat afgemaakt én heeft de advocaat zich gespecialiseerd in familierecht en echtscheidingen.

Is een scheidingsadvocaat verplicht?

Een advocaat is verplicht bij een scheidingsproces, omdat de advocaat de enige is, die de scheidingspapieren bij de rechtbank kan indienen.

Wat is het verschil tussen een scheidingsadvocaat en een mediator?

Een verschil is dat de mediator meer aandacht heeft voor de communicatie, terwijl de advocaat meer aandacht heeft voor de juridische kant.

Een ander verschil is de manier van afspraken maken.
Bij de advocaat lossen scheidende stellen eventuele meningsverschillen zelf op, terwijl bij de mediator scheidende stellen met de hulp van de mediator hun meningsverschillen oplossen.

disclaimer | privacy | voorwaarden | sitemap

© Echtscheidingaanvragen.nl 2021