Aanpak scheiding

aanpak scheiding

Hoe pak je een scheiding aan? Je scheiding begint met het regelen van de scheidingspapieren. Je kunt niet scheiden zonder de hulp van een scheidingsspecialist.

Advocaat of mediator kiezen

Voor het aanvragen van de echtscheiding begin je met het kiezen van de scheidingsspecialist. Je hebt de keuze uit een scheidingsadvocaat of een mediator. De kieswijzer scheidingsspecialist kan je helpen bij je keuze.

Aanvragen scheidingspapieren

Zodra je weet welke specialist je wilt inschakelen, vraag je de scheidingspapieren aan. Je ontvangt dan allerlei belangrijke informatie voor je scheiding, waaronder een offerte

 

Bij de scheidingspapieren ontvang je ook een checklist scheiden, waardoor je precies weet hoe de scheiding verder zal verlopen en wat je allemaal moet regelen. 

 

Je kunt je vragen ook altijd direct aan de specialist stellen. Of eerst een gesprek inplannen als je behoefte hebt aan een kennismakingsgesprek.

 

Als alles duidelijk, starten jullie de procedure door het ingevulde aanvraagformulier op te sturen. Hierna wordt er een afspraak met jullie ingepland voor het opstellen van de scheidingspapieren. 

 

Opstellen scheidingspapieren

De specialist stelt de scheidingspapieren voor jullie op en verzorgt de procedure bij de rechtbank. Tijdens het opstellen van de scheidingspapieren is er regelmatig overleg met de specialist, zodat jullie wensen juridisch goed vast komen te liggen.

Scheiding afronden

Nadat de rechtbank de scheidingspapieren heeft goedgekeurd, regelt de specialist de verdere formele afhandeling. 

disclaimer | privacy | voorwaarden | sitemap

© Echtscheidingaanvragen.nl 2021